Kolejny łatwy i szybki sposób na posiłek – przepis na tuńczyka w awokado.

Przepis na tuńczyka w awokado. Składniki.

Składniki na 4 porcje:

  • 120 gr tuńczyka w sosie własnym (1 puszka)
  • 2 awokado
  • 150 gr żółtego sera
  • sok z połowy cytryny
  • 1 zielony ogórek
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
przepis na tuńczyka w awokado

Przepis na tuńczyka w awokado. Przygotowanie

1.Gotujemy na twardo jajka i studzimy. Ogórka należy umyć ale nie obierać. Kroimy wzdłuż na pół, potem połówki jeszcze raz i następnie w poprzek na małe kawałki. Ser kroimy na małą kostkę. Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy z zalewy.

przepis na tuńczyka w awokado

2.Wszystkie produkty wrzucamy do salaterki.

przepis na tuńczyka w awokado

3. Awokado kroimy wzdłuż na połówki, usuwamy pestki i wycinamy miąższ, nie uszkadzając skórki. Siekamy go drobno i dorzucamy do salaterki. Dodajemy fit majonez, sól, pieprz, sok z cytryny i wszystko mieszamy, następnie wypełniamy awokado.

przepis na tuńczyka w awokado

Prawda, że proste?
Smacznego!
4 porcje:
Kcal 1000
96 gr białka
25 gr węglowodanów
61 gr tłuszczu

Więcej przepisów oraz ciekawych artykułów znajdziesz na moim blogu oraz instagramie. Takie jak:

Przypominam, że treningi personalne prowadzę w mieście Warszawa a dokładniej:

  • Warszawa Bielany
  • Łomianki
  • Warszawa Żoliborz
  • Chomiczówka
  • Warszawa Bemowo
  • Młociny
  • Warszawa Targówek

Twój trener personalny Michał.