Kolejny łatwy i szybki sposób na posiłek – przepis na tuńczyka w awokado.
Przepis na tuńczyka w awokado. Składniki.
Składniki na 4 porcje:
- 120g tuńczyka w sosie własnym (1 puszka)
- 2 awokado
- 150g żółtego sera
- sok z połowy cytryny
- 1 zielony ogórek
- 2 jajka
- sól, pieprz
Przepis na tuńczyka w awokado. Przygotowanie
1.Gotujemy na twardo jajka i studzimy. Ogórka należy umyć ale nie obierać. Kroimy wzdłuż na pół, potem połówki jeszcze raz i następnie w poprzek na małe kawałki. Ser kroimy na małą kostkę. Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy z zalewy.
2.Wszystkie produkty wrzucamy do salaterki.
3. Awokado kroimy wzdłuż na połówki, usuwamy pestki i wycinamy miąższ, nie uszkadzając skórki. Siekamy go drobno i dorzucamy do salaterki. Dodajemy fit majonez, sól, pieprz, sok z cytryny i wszystko mieszamy, następnie wypełniamy awokado.
Prawda, że proste?
Smacznego!
4 porcje:
Kcal 1000
96g białka
25g węglowodanów
61g tłuszczu
Koniecznie sprawdź również moje media społecznościowe:
Więcej przepisów oraz ciekawych artykułów znajdziesz na moim blogu jak na przykład:
Przypominam, że treningi personalne prowadzę w mieście Warszawa a dokładniej:
- Warszawa Bielany (centrum treningu)
- Łomianki
- Warszawa Żoliborz
- Chomiczówka
- Warszawa Bemowo
- Młociny
- Warszawa Targówek
Twój trener personalny Michał.
Najnowsze komentarze