Przed Wami przepis na owsiane racuchy od Moniki.
Gotowe owsiane racuchy można znaleźć w sklepie. Z pewnością rzuciły Wam się czasem w oczy. Producent zapewnia „Racuchy owsiane to połączenie tradycyjnego smaku z nowoczesnością przygotowania.” Dobry chwyt marketingowy, bo przecież wystarczy użyć płatków owsianych i stworzyć w takim samym czasie własne placuszki, bez mąki i substancji spulchniających.
Przepis na owsiane racuchy. Składniki
Składniki na jedną porcję:
- jedno jajko
- jedno białko jaj
- pół jabłka (ok. 50 g) najlepiej troszkę kwaskowe
- 35g płatków owsianych górskich
- łyżeczka oleju kokosowego
Przepis na owsiane racuchy. Przygotowanie
Białka jaj ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtko, odrobinę cynamonu, można posłodzić ciasto odrobiną stewii. Dodajemy do ciasta olej kokosowy, żeby racuchy w środku było wilgotne i ładnie się podpiekły. Później dodajemy płatki owsiane i jabłko – można je pociąć w kostkę, można też zetrzeć na grubych oczkach tartki. Mieszamy.
Całość smażymy na oleju kokosowym po obu stronach. Jeśli nie macie problemu z tłuszczami i zmieści się to w zaplanowanym bilansie kalorycznym, można posmarować placuszki bitą śmietaną z mleka kokosowego.
Smacznego!
1 porcja
320 kcal,
15,5 g tłuszczu
29 g węglowodanów
15,5 g białka
Jeśli to właśnie ze mną chcesz zmieniać swoją sylwetkę oraz nawyki żywieniowe zapraszam do kontaktu
Spodobał Ci się ten tekst? Koniecznie wejdź na mojego bloga bądź facebooka znajdziesz tam:
Pragnę przypomnieć, że treningi personalne w cenie 120 zł prowadzę w mieście stołecznym Warszawa a dokładniej:
- Warszawa Bielany (Centrum treningu)
- Łomianki
- Warszawa Żoliborz
- Młociny
- Warszawa Bemowo
- Chomiczówka
- Warszawa Targówek
Twój Trener personalny Michał.
Najnowsze komentarze