Przed Wami przepis na owsiane racuchy od Moniki.
Gotowe owsiane racuchy można znaleźć w sklepie. Z pewnością rzuciły Wam się czasem w oczy. Producent zapewnia „Racuchy owsiane to połączenie tradycyjnego smaku z nowoczesnością przygotowania.” Dobry chwyt marketingowy, bo przecież wystarczy użyć płatków owsianych i stworzyć w takim samym czasie własne placuszki, bez mąki i substancji spulchniających.

Przepis na owsiane racuchy. Składniki

Składniki na jedną porcję:

  • jedno jajko
  • jedno białko jaj
  • pół jabłka (ok. 50 g) najlepiej troszkę kwaskowe
  • 35g płatków owsianych górskich
  • łyżeczka oleju kokosowego

Przepis na owsiane racuchy. Przygotowanie

Białka jaj ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtko, odrobinę cynamonu, można posłodzić ciasto odrobiną stewii. Dodajemy do ciasta olej kokosowy, żeby racuchy w środku było wilgotne i ładnie się podpiekły. Później dodajemy płatki owsiane i jabłko – można je pociąć w kostkę, można też zetrzeć na grubych oczkach tartki. Mieszamy.

Całość smażymy na oleju kokosowym po obu stronach. Jeśli nie macie problemu z tłuszczami i zmieści się to w zaplanowanym bilansie kalorycznym, można posmarować placuszki bitą śmietaną z mleka kokosowego.

Smacznego!
1 porcja
320 kcal,
15,5 g tłuszczu
29 g węglowodanów
15,5 g białka

Jeśli to właśnie ze mną chcesz zmieniać swoją sylwetkę oraz nawyki żywieniowe zapraszam do kontaktu

Spodobał Ci się ten tekst? Koniecznie wejdź na mojego bloga bądź facebooka znajdziesz tam:


Pragnę przypomnieć, że treningi personalne w cenie 120 zł prowadzę w mieście stołecznym Warszawa a dokładniej:

  • Łomianki
  • Warszawa Żoliborz
  • Młociny
  • Warszawa Bemowo
  • Chomiczówka
  • Warszawa Targówek

Twój Trener personalny Michał.