Składniki na krem z papryki (przepis trenera personalnego)

1szt cebuli

1 kg czerwonej papryki,

2 ząbki czosnku,

sól morska

4 łyżki oliwy,

natka pietruszki

passat pomidorowa

Przygotowanie kremu z papryki:

Paprykę pokroić, umyć i wydrążyć gniazda nasienne, razem z obraną cebulą i czosnkiem położyć na blaszce do pieczenia. Wszystkie warzywa posmarować oliwą i posolić. Piec, aż do momentu kiedy papryka zbrązowieje. Następnie wszystkie warzywa przełożyć do wysokiego garnka i razem z pokrojoną natką pietruszki oraz passata pomidorową zblendować na gładko.

Krem z pieczonej papryki można doprawiać indywidualnie.

Smacznego 😉

Interesują Cię inne przepisy trenera personalnego?

Zajrzyj na blog trenera personalnego. Znajdziesz tam między innymi

Przypominam, że pracuje jako trener personalny w mieście Warszawa. Treningi personalne prowadzę w studiu treningu personalnego Centrum treningu. Do współpracy zapraszam osoby z okolic:

  • Warszawa Bielany
  • Łomianki
  • Warszawa Żoliborz
  • Młociny

Twój trener personalny Michał.